Svet
06.12.2021. 13:16

Rusija

Lavrov: SAD pokušale da spreče sporazum o S-400 sa Indijom

Sergej lavrov
Izvor: RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY / RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su SAD pokušale da spreče dogovor o indijskoj kupovini ruskih raketnih kompleksa S-400, ali da je Indija dokazala da je suverena zemlja i da će samostalno odlučivati od koga će kupovati oružje.

Lavrov je nakon sastanka u Nju Delhiju u formatu "dva plus dva", na kojem su učestvovali ministri odbrane i spoljnih poslova Indije i Rusije, ocenio da dogovor o kupovini S-400 ima veliki praktičan značaj za obezbeđivanje odbrambenih sposobnosti Indije, prenosi RIA Novosti.
 

"Videli smo pokušaje SAD da potkopaju ovu saradnju i nateraju Indiju da sledi naredbe Vašingtona i to kako SAD vide razvoj regiona. Ali naši indijski prijatelji su čvrsto i jasno rekli da su oni suverena zemlja i da će sami odlučivati čije će oružje kupovati i koje partnere će izabrati", rekao je Lavrov.
 

Dodao je da odnosi Rusije i Indije imaju karakter privilegovanog strateškog partnerstva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šetaš i nađeš kreditnu karticu Indijane Džonsa!
Harison Ford, 23. 10. 2021.

Italija

24.10.2021. 14:50

Šetaš i nađeš kreditnu karticu Indijane Džonsa!

Poznati glumac Harison Ford izgubio je kreditnu karticu u letovalištu u blizini Palerma na Siciliji, ali vraćena mu je zahvaljujući jednom nemačkom turisti, saopštila je lokalna policija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve