Svet
25.09.2022. 09:29
Beta-AFP

Rat u Ukrajini

Lavrov u UN: "Ovo je rusofobija bez presedana"

1
Izvor: Beta / AP / Mary Altaffer

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je u Generalnoj skupštini UN zapadne zemlje za grotesknu rusofobiju, bez presedana.

"Zvanična rusofobija Zapada je bez presedana, njene razmere su groteskne", rekao je Lavrov u govoru na generalnoj debati Generalne skupštine UN.

"Oni (Zapad) se ne ustručavaju da objave svoju nameru ne samo da nanesu vojni poraz našoj zemlji, već i da unište Rusiju", rekao je Lavrov aludirajući na osude zapadnih zemalja o organizovanju referenduma o pripajanju Rusiji četiri ukrajinske oblasti.

Lavrov je kritikovao SAD navodeći da se Vašington koji se proglasio "pobednikom u Hladnom ratu", sada postavio gotovo kao "Božiji izaslanik na Zemlji" sa "svetim pravom da nekažnjeno deluje bilo gde i bilo kada".

Ruski ministar je dodao da Amerikanci pokušavaju da svet učine "svojim dvorištem iza kuće".

Lavrov je branio referendume o aneksiji, ocenivši da to organizuju ljudi "koji su povratili zemlju u kojoj su njihovi preci živeli stotinama godina".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Žozep Borel: "Putina treba shvatiti ozbiljno"
12345

Rat u Ukrajini

24.09.2022. 16:34

Žozep Borel: "Putina treba shvatiti ozbiljno"

EU mora ozbiljno da shvati pretnje Vladimira Putina o tome da bi mogao da upotrebi nuklearno oružje u sukobu u Ukrajini, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i Bezbednost Žozep Borel.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve