Svet
23.09.2022. 13:43
Beta

Rat u Ukrajini

Da je Berluskoni Putin...

Berluskoni
Izvor: ANSA / GIUSEPPE LAMI

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin "gurnut" u sukob u Ukrajini.

Berluskoni (85) je za italijanske medije izjavio da je ruska vojska trebalo da zameni trenutnu ukrajinsku vladu "pristojnim ljudima" i da se povuče, piše BBC.

"Putina je u ovu specijalnu operaciju gurnulo rusko stanovništvo, njegova partija i njegovi ministri. Vojska je trebalo da uđe (u Ukrajinu), stigne do Kijeva za nedelju dana, zameni vladu (predsednika Ukrajine Volodimira) Zelenskog pristojnim ljudima i za nedelju dana se vrate nazad", izjavio je Berluskoni.
 

Dodao je da su umesto toga naišli na neočekivani otpor, koji je potom "hranjen svim vrstama oružja sa Zapada".

Bivši premijer Italije je dugogodišnji saveznik ruskog predsednika, piše BBC i navodi da se ovog vikenda očekuje da Berluskonijeva stranka, kao deo desničarske koalicije, preuzme vlast na izborima u nedelju.

Berluskoni je još izjavio da su mediji u Moskvi kreirali narativ da ukrajinska vlada maltretira ljude koji govore ruski na istoku Ukrajine.

On je rekao da izveštavanje, koje su potencirale separatističke snage i nacionalistički političari u ruskoj vladi, nije ostavilo Putinu drugog izbora osim da pokrene ograničenu invaziju.

Opozicioni političari u Italiji osudili su ove Berluskonijeve izjave.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Odjekivalo Rusijom: "Ne ratu!", "Ne mobilizaciji!", "Putin u rov!"
moskva, rusija, 22. 9. 2022.

Protesti

22.09.2022. 07:12

Odjekivalo Rusijom: "Ne ratu!", "Ne mobilizaciji!", "Putin u rov!"

U Rusiji su u sredu uveče u 38 gradova uhapšene najmanje 1.332 osobe koje su protestovale protiv objavljene mobilizacije, navodi nevladina organizacija OVD-Info.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
03.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve