Svet
22.10.2021. 15:00
R.E.

Slovenija

Lekarima bonus ako promovišu vakcinaciju

Bolnica, doktor
Izvor: Shutterstock

Slovenačka vlada usvojila je projekat za ubrzanje stope vakcinacije protiv kovida-19, kojim će pružiti podsticaj lekarima opšte prakse i njihovim timovima koji aktivno promovišu vakcinaciju.

Naime, lekari će imati pravo na bonuse ako je najmanje 45 odsto njihovih registrovanih pacijenata, starijih od 50 godina, primilo prvu dozu, ili je najmanje 55 odsto kompletno vakcinisano, prenosi slovenačka agencija STA.

Cilj projekta je povećanje stope vakcinacije, posebno među osobama starijim od 50 godina, saopštila je slovenačka vlada posle jučerašnje sednice.

Projekat će potencijalno obezbediti dodatne podsticaje za lekare opšte prakse i registrovane medicinske sestre u njihovim timovima koji rade u javnim zdravstvenim ustanovama ili u drugim pružaocima javnih zdravstvenih usluga.

Nagrade će biti dostupne samo onim zdravstvenim radnicima u timovima porodične medicine koji će provoditi najmanje dva sata nedeljno obavljajući dodatne aktivnosti, poput aktivnog pristupa pojedinačnim pacijentima, promovisanja vakcinacije i učešća u lokalnim aktivnostima.

Projekat će biti finansiran iz republičkog budžeta, saopštila je vladina kancelarija za komunikacije.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bela kuća pravi plan za vakcinaciju 28 miliona dece
vakcine

Amerika

21.10.2021. 07:10

Bela kuća pravi plan za vakcinaciju 28 miliona dece

Deca od 5 do 11 godina u SAD uskoro će moći da se vakcinišu protiv kovid-19 u ordinaciji svog pedijatra, lokalnoj apoteci, a potencijalno čak i u školi, saopštila je Bela kuća detaljno planirajući očekivano odobrenje Fajzerove vakcine za taj uzrast.
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve