Svet
25.01.2023. 11:38
R. E.

Sud u Njujorku

Majk Tajson optužen za silovanje, žrtva traži ogromnu odštetu

1
Izvor: Beta / AP / Mark J. Terrill

Žena čiji identitet nije poznat, optužila je bivšeg boksera za silovanje.

U pismenom iskazu pred Okružnim sudom Albani u Njujorku, ona je navela da se navodno silovanje dogodilo početkom devedesetih godina, kada je upoznala Majka Tajsona u klubu "Septembers" u Njujorku.

"To se dogodilo u njegovoj limuzini. Više puta sam mu rekla da prestane, ali je nastavio da me napada. Onda mi je svukao pantalone i silovao me je", piše, između ostalog, u izjavi.

U sudskim dokumentima stoji da žena traži pet miliona dolara odštete za "fizičke, psihičke i emocionalne povrede", piše magazin "Pipl".

Tužba je podneta na osnovu njujorškog Zakona o preživelim odraslim osobama, koji je guvernerka Keti Hočul potpisala prošle godine. Prema uredbi, "žrtve seksualnog napada, koji se dogodio kada su bili stariji od 18 godina mogu da tuže napadače bez obzira na to kada se zlostavljanje dogodilo“.

Majk Tajson se za sada nije oglasio povodom ovih optužbi.

Bivši bokser se i danas smatra jednim od najboljih u ovom sportu, a privatan život mu je bio obeležen skandalima. Bivša žena Robin Givens ga je ranije optužila da je bio nasilan prema njoj, a Tajson je priznao da je to istina, ali da je nasilje bilo uzajamno.

Za silovanje je već optužen 1992. godine i tada je odslužio kaznu od tri godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Razgovarali smo sa advokatom koji zastupa silovatelje
1

Ima li njima pomoći?

18.10.2022. 15:15

Razgovarali smo sa advokatom koji zastupa silovatelje

Stariji beogradski advokat koji se kroz karijeru više puta sretao sa pozivom da zastupa silovatelja, a s razlogom ne želi da bude imenovan, kaže da je trenutno angažovan na jednom takvom predmetu. Objašnjava da aktuelni slučaj u kojem postupa, bez obzira na težinu krivice, ne može da se podvede pod kategoriju najtežih zločina ove vrste s kojima smo se u Srbiji suočavali, ali da su silovatelji svakako "specifične osobe“ s kojima se sretao
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve