“MENJA SE RAVNOTEŽA MOĆI” Medvedev: Razlozi za ostavku su reforme i faktor vremena

“MENJA SE RAVNOTEŽA MOĆI” Medvedev: Razlozi za ostavku su reforme i faktor vremena

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV


Bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da je podneo ostavku zbog potrebe sprovođenja političkih reformi u zemlji i zbog faktora vremena.

Medvedev je za Prvi kanal ruske televizije rekao da je prva i najvažnija stvar koju je predočio predsedniku Vladimiru Putinu na sastanku 15. januara to da Putinova poruka o promeni Ustava ocrtava vrlo ambiciozne zadatke za politički sistem, koji u određenoj meri menjaju ravnotežu moći u zemlji, prenosi agencija Tas.

“Ovo se odnosi na vladu, parlament, delom na predsednika, na pravosuđe. Kako bi mogao da donosi sve te odluke, predsednik mora da bude apsolutno slobodan da diskutuje i preduzima mere bez obzira na bilo koji drugi faktor, uključujući i vladu”, rekao je Medvedev.

Povezane vesti – Putinov gambit ili početak kraja

Drugi razlog je, kako je rekao, vreme, pošto je funkciju premijera obavljao gotovo osam godina.

“Ovo je, posle svega, bio vrlo dug i komplikovan posao vezan za donošenje odluka o jako komplikovanim pitanjima. I to, takođe, treba uzeti u obzir”, rekao je Medvedev.

Medvedev će ubuduće biti na mestu zamenika šefa ruskog Saveta bezbednosti, kojim predsedava Putin.

Ruska Državna Duma je potvrdila kandidaturu nekadašnjeg šefa Federalne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera Rusije.

On će naslediiti Dmitrija Medvedeva, koji je podneo ostavku pošto je Putin predložio promene Ustava.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar