Svet
26.09.2021. 22:20
Tanjug

Njujork

Nacionalna garda umesto nevakcinisanih medicinara

korona
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Guvernerka države Njujork Keti Houkel razmatra da uposli pripadnike Nacionalne garde i zdravstvene radnike drugih američkih država da popune radna mesta bolničkog osoblja koje od ponedeljka neće moći da radi jer nije vakcinisano.

Hokelova razmatra plan da proglasi vanredno stanje kako bi povećala broj zdravstvenih radnika dovođenjem licenciranih profesionalaca iz ostalih država, kao i penzionisanih bolničara, preneo je Rojters.

Ona je rekla da će država Njujork takođe iskoristiti pripadnike Nacionalne garde koji su prošli medicinsku obuku da popune nedostatak osoblja u bolnicama i ostalim medicinskim ustanovama.

Oko 16 odsto od 450.000 zdravstvenih radnika, to jest oko 70.000, nije potpuno vakcinisano, saopšteno je iz kancelarije guvernerke.

"I dalje se borimo protiv kovida kako bismo zaštitili naše voljene. Pozdravljam sve medicinare koji su se vakcinisali i apelujem na preostale zdravstvene radnike koji se nisu vakcinisali da to urade sad, kako bi mogli da nastave da pružaju medicinsku pomoć", rekla je Hokel.

Zdravstveni radnici koji su otpušteni jer nisu hteli da se vakcinišu neće moći da dobiju pomoć za nezaposlene, osim ako ne pokažu validan, o lekara odobren, zahtev da budu izuzeti, dodali su iz kancelarije Hočul.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"EU nikada nije odustala od principa kolonijalizma"
Marija Zaharova

Marija Zaharova

26.09.2021. 18:50

"EU nikada nije odustala od principa kolonijalizma"

U svojim postupcima i pogledima na svetske procese Evropska unija nikada nije odustala od principa kolonijalizma i nezakonito prisvojenog prava da se meša u poslove drugih zemalja bez adekvatnih razloga, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova gostujući na televiziji Rosija-1.
Close
Vremenska prognoza
light rain
7°C
24.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve