NASTAVAK UKRAJINSKE AFERE : Objavljen transkript razgovora Trampa i Zelenskog

NASTAVAK UKRAJINSKE AFERE : Objavljen transkript razgovora Trampa i Zelenskog

EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL


Američko ministarstvo pravde objavilo je siže transkripta telefonskog razgovora u kojem je predsednik Donald Tramp zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da istraži da li je bivši potpredsednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.

“Puno se priča o Bajdenovom sinu, da je Bajden stopirao istragu, a puno ljudi želi to da zna, tako da bi bilo sjajno ako nešto možete da uradite sa javnim tužiocem”, rekao je Tramp, navodi se u sažetku transkripta razgovora, a prenosi Rojters.

Povezane vesti – “AFERA ZELENSKI”: Predstavnički dom pokreće istragu protiv Trampa

“Bajden se okolo hvali da je zaustavio krivični postupak, pa ako možete da proverite… To mi zvuči strašno”, naveo je Tramp.

Volodimir Zelenski (AP Photo/Vadim Ghirda)

Volodimir Zelenski (AP Photo/Vadim Ghirda)

“Pobrinućemo se za to i radićemo na istrazi slučaja”, odgovorio je Trampu Zelenski, koji je Trampa zamolio da ukrajinskim organima dostavi dodatne informacije ako postoje, prenosi BBC.

Povezane vesti – UKRAJINSKA AFERA Zelenski: Tramp nije izvršio pritisak, to može samo moj sin

Zahvalivši Trampu, Zelenski je rekao da je tokom prethodne posete SAD odseo u Trampovoj kuli u Njujorku.

Telefonski razgovor Zelenskog i Trampa dogodio se nekoliko dana pošto je šef Bele kuće naložio zamrzavanje američke pomoći Ukrajini, vredne skoro 400 miliona dolara.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar