Svet
28.02.2024. 14:20
Beta

Putinove "mere"

Da li će biti hapšeni oni koji dođu na sahranu Navaljnog?

1
Izvor: BETA/AP / Aurelien Morissard

Udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Julija Navaljna izjavila je u današnjem obraćanju Evropskom parlamentu da smrt njenog supruga pokazuje da se ne može pregovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ona je rekla da, iako je konačno organizovana sahrana Navaljnog, nije sigurna da ruska policija neće hapsiti one koji dođu da se od njega oproste.

Aleksej Navaljni je, izjavila je, bio "mučen i gladan", rekla je ona pred Evropskim parlamentom, 12 dana nakon smrti njenog supruga, glavnog Putinovog oponenta, u sibirskom zatvoru.

Navaljna kaže da je "ubistvo" njenog supruga pokazalo javnosti da je "Putin sposoban za sve i da sa njim ne možete da pregovarate".

Ubij me čudno

Ko je sledeći?

1

Ko je sledeći?

24.02.2024. 20:05

Ubij me čudno

Ona je zamolila da se održi minut ćutanja povodom dve godine od početka rata u Ukrajini koji je opisala "brutalnim i podmuklim".

"Ali prošle su dve godine, mnogo je umora, mnogo krvi, mnogo razočaranja, a Putin nije otišao nigde", rekla je Navaljna i dodala da su desetine miliona Rusa protiv Putina i da se ne sme dozvoliti da oni budu proganjani.

Navaljna dodaje da Putin mora da odgovara za ono što je uradio Rusiji, Ukrajini i njenom mužu.

"Moj muž neće videti lepu Rusiju budućnosti, ali moramo je mi videti", kazala je ona.

Aleksej Navaljni biće sahranjen u Moskvi 1. marta, nakon što se njegov tim borio da pronađe pogrebno preduzeće koje će ga sahraniti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Telo Navaljnog predato njegovoj majci
1

Napokon

24.02.2024. 17:59

Telo Navaljnog predato njegovoj majci

Telo Alekseja Navaljnog, umrlog u ruskom zatvoru, koje su njegovi rođaci tražili od vlasti Rusije više od nedelju dana, predati je njegovoj majci.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
31°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve