Svet
01.10.2020. 16:17
Tanjug

Kritičar Kremlja Aleksej

NAVALJNI: Tvrdim da Putin stoji iza mog trovanja

aleksej-navaljni.jpg

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni ne sumnja da predsednik Rusije Vladimir Putin stoji iza njegovog navodnog trovanja i kaže da se

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni ne sumnja da predsednik Rusije Vladimir Putin stoji iza njegovog navodnog trovanja i kaže da se ne plaši ruskog predsednika.

"Tvrdim da Putin stoji iza tog zločina i nemam nijednu drugu verziju onoga što se dogodilo", rekao je Navaljni u intervjuu za nemački Špigl, ciji je samo jedan deo pušten u javnost pre konačnog objavljivanja.

Navaljnom je pozlilo u avionu dok je bio na turneji po Sibiru, odmah je prebačen u bolnicu u Omsku, gde je pao u komu, a potom i u Berlin, gde su nemački lekari rekli da je otrovan jakim nervnim gasom.

[caption id="attachment_301797" align="alignnone" width="450"]PA-EFE/ALEXEI NAVALNY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES PA-EFE/ALEXEI NAVALNY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES[/caption]

Govoreći o trenutku kada je nervni gas počeo da deluje, Navaljni je rekao da u tom momentu čovek ne oseća bol, ali da zna da umire.

Povezane vesti - NAVALJNI: “Novičok” je pronađen na mom telu, odeća je važan dokaz

Navaljni je rekao i da će se vratiti u Rusiju.

"Moj zadatak je da ostanem neustrašiv. I ja nemam strah", rekao je kritičar Kremlja za Špigl, prenosi Rojters.

Zapad je, kako navodi Rojters, tražio objašnjenje od Kremlja, koji negira bilo kakvu umešanost u incident.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve