“NAŽALOST…” Putin: Svet se ponovo približava “crvenoj liniji”

“NAŽALOST…” Putin: Svet se ponovo približava “crvenoj liniji”

AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool


Svet se približava crvenoj liniji zbog povećanja broja regionalnih konflikata, terorizma, urušavanja sistema kontrole naoružanja i globalne ekonomske nestabilnosti, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je primajući akreditive stranih ambasadora izrazio očekivanje da će svetski lideri učestvovati u ceremonijama obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata u maju u Moskvi, kako bi odali počast onima koji su stradali u ratu i ratnim veteranima i da bi ponovo potvrdili posvećenost idealima mira, slobode i pravde.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

On je napomenuo da je svetski poredak posle rata, a koji je sadržan i u Povelji Ujedinjenih nacija, bio baziran upravo na tim idealima, prenosi Tas s.

“Nažalost, čovečanstvo se još jednom približava crvenoj liniji zbog porasta broja regionalnih konflikata, rastuće pretnje terorizma i ekstremizma i urušavanja sistema kontrole naoružanja, dok je globalna ekonomska situacija nestabilna”, ocenio je Putin.

Povezane vesti – CARSKI: Putinov gambit ili početak kraja

Na ceremoniji prijema akeditiva učestvovala su 23 ambasadora, među kojima i diplomate iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Kine, Irana, Iraka, Australije, Nemačke, Grčke i Švedske.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar