Svet
05.08.2019. 17:01
Tanjug

NE POSTOJI AKO ILI MADA: "Napuštamo EU bez obzira na sve"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Velika Britanija napustiće Evropsku uniju 31. oktobra, bez obzira na sve, izjavio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Portparol je takođe rekao da će Velika Britanija nastaviti da se trudi da sa kolegama u Evropskoj uniji potraži izlazni sporazum, kao i da se vlada nadala da će blok promeniti svoj stav o takozvanom irskom bekstopu, prenosi Rojters.

Povezane vesti - Džonson ima manje opcija od Tereze Mej

"Britanija će napustiti EU 31. oktobra bez obzira na posledice. Ne postoji 'ako' ili 'mada'. Moramo da povratimo poverenje u našu demokratiju i ispunimo obećanja data gradjanima. Političari ne mogu da biraju čije glasove treba poštovati", naveo je on.

Oni su se obavezali da će poštovati rezultate referenduma i to moramo da uradimo", rekao je portparol. S druge strane portparolka Evropske komisije Mina Andreeva izjavila je da je EK otvorena za razgovore sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, kako bi se izbegao težak Bregzit koji bi mogao da uzrokuje značajno urušavanje ekonomije.

Ipak, kako je rekla, sporazum Britanije i EU o Bregzitu je već postignut. "Ali otvoreni smo za razgovor o političkoj deklaraciji", rekla je Andreeva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve