Svet
27.10.2019. 18:58
Tanjug

"NE ZNAMO NIŠTA O TOME" Rusija: Nismo pomagali SAD u operaciji protiv lidera ID

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da ne zna ništa o pomoći američkom vazduhoplovstvu, a koju je na konferenciji za novinare pomenuo američki predsednik Donald Tramp kada je govorio o smaknući lidera takozvane Islamske države Abu Bakr el Bagdadiju.

"Ne znamo ništa o bilo kakvoj pomoći američkim avionima u vazdušni prostor Idliba u cilju operacije", izjavio je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, prenosi Tas s.

Tramp je na konferenciji za novinare, na kojoj je potvrdio da je ubijen Bagdadi rekao da je Rusija američkim avionima otvorila vazdušni prostor koji kontroliše iznad sirijskih teritorija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/FAROOQ KHAN

On je dodao i nisu zabeleženi vazdušni napadi američke avijacije ili koalicije predvođene SAD u Idlibu ni danas ni prethodnih dana.

Povezane vesti - GDE JE ISIS NESTAO?

Konašenkov je kazao i da bi još jedan izveštaj o pogubljenju lidera ID mogao teško mogao da utiče na situaciju u Siriji.

"Nakon što je ID poražena od strane snaga sirijske vlade i uz podršku ruskih vazdušnih snaga početkom 2018. godine, još jedna smrt Abu Bakr el Bagdadija neće imati uticaj ni na situaciju u Siriji ni na akcije terorista koji su ostali u Idlibu", rekao je Konašenkov.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
4°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve