NEMAČKI MINISTAR: Vakcinu ćemo napraviti brže nego ikada u ljudskoj istoriji

NEMAČKI MINISTAR: Vakcinu ćemo napraviti brže nego ikada u ljudskoj istoriji

EPA-EFE/Sebastiao Moreira


Nemački ministar zdravstva Jens Spahn očekuje da bi vakcina protiv koronavirusa mogla u nadolazećem periodu da bude u primeni, možda već “u sledećim mesecima”.

“Mi ćemo vakcinu dobiti brže nego ikada u ljudskoj istoriji jer svi delujemo i radimo zajednički na istom cilju”, rekao je Jens Spahn u razgovoru za javni servis ZDF jutros, prenosi Index. hr.

Shutterstock

Shutterstock

“Imamo mnoge naznake o uspešnim ispitivanjima i testiranjima i zato sam optimističan i verujem da ćemo u sledećim mesecima, pri čemu se ne želim koncentrisati na neki određeni mesec, ali svakako sledeće godine, imati vakcinu na raspolaganju”, rekao je Spahn za jutarnji program ZDF-a.

Povezane vesti – INTERVJU ANA BANKO: Globalni interesi će veoma brzo napraviti vakcinu protiv koronavirusa

Državni epidemiološki institut Robert Koch najavio je u utorak da bi vakcina mogla da bude spremna već ove jeseni, ali je kasnije ta vest povučena.

Spahn je rekao kako je problem s vestima da Rusija ima vakcinu u tomu što nema dovoljno pristupačnih podataka o testiranjima.

Ministarka nauke Anja Karliczek je pre nekoliko dana izjavila kako je “malo verojatno” da će se vakcina naći u širokoj primjeni pre sredine sledeće godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar