NEMIRI U KIRGISTANU: Čuvali bivšeg predsednika i razoružali specijalce

NEMIRI U KIRGISTANU: Čuvali bivšeg predsednika i razoružali specijalce

EPA-EFE/IGOR KOVALENKO


Najmanje 52 osobe povređene su u sukobu pristalica bivšeg kirgistanskog predsednika Almazbeka Atambajeva i specijalnih jedinica za sprovođenje zakona, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

“Broj onih koji su tražili medicinsku pomoć porastao je na 52, od kojih je 20 hospitalizovano. Još 11 osoba je zbrinuto u medicinskom centru specijalnih jedinica”, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tass.

Pročitajte još: Crnogorci i Hrvati više veruju EU

Kirgistanske bezbednosne snage pokrenule su novi operaciju hapšenja bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva, javio je danas sajt Akipres, pozivajući se na izjave očevidaca.

Kako prenosi Rojters, očevici su videli da operativci ulaze u kuću Atambajeva i čuli pucnje.

EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

Atambajev je sinoć izbegao hapšenje prilikom prvog pokušaja, pošto su se njegove pristalice sukobile sa bezbednosnim snagama.

EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

Kirgistanske specijalne jedinice su juče pokrenule operaciju kako bi uhapsile Atambajeva, osumnjičenog za korupciju, međutim njegove pristalice pružile su otpor kojom prilikom je jedan pripadnih specijalnih snaga ubijen, a 52 osobe su povređene, među kojima i novinari.

 

Aktuelni kirgistanski predsednik Sobonaj Ženbekov izjavio je danas da je Atamnbajev prekršio Ustav pružajući oružani otpor predstavnicima zakona koji je trebalo da ga uhapse.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar