Svet
11.01.2019. 17:18
R.E./Beta

NOVI DETALJI O PROKUPČANKI KOJU SLAVE U AMERICI: Spasla bosonogo dete migranata koji su pobegli u SAD od rata

irena-ivic.jpg

Irena Drobnjak, vozač gradskog autobusa koja je u Americi spasila dvogodičnje dete koje je gotovo golo i boso trčalo kraj kolovoza, je Prokupčanka a njen životni put daleko od rodnog kraja počeo je 1999. kada je potražila bolji život u Sjedinjenim američkim državama.

"Koliko se sećam moja tetka je davno otišla u Ameriku u potrazi za boljim životom, kaže za agenciju Beta Irenin bratanac Vuk Drobnjak, profesor violine u Muzičkoj školi Kornelije Stanković u Prokuplju.

On dodaje da je njegova tetka poznata kao uporna i hrabra osoba a da je nakon odlaska u Ameriku imala velikih problema pošto sa završenom Pedagoškom akademijom tamo nije mogla da nadje zaposlenje.

PROKUPČANKA IRENA POSTALA HEROJ U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Zaustavila autobus, da spasi bosonogo dete

"Kako bi našla posao morala je prvo da nauči jezik a onda i da vozi jer je najlakše za naše iseljenike bilo zaposliti se kao vozač kamiona", kaže Vuk i ističe da mnogi Prokupčani u Americi voze kamione.

"Da dobije posao vozača kamiona u Americi pomogla joj je i srećna okolnost jer je na dobila na lutriji zeleni karton", seća se Vuk .

"Pokazalo se da je njena odgovornost i predanost poslu bila veoma važna pa su joj poverili vožnju školskog autobusa, gde je najbolje došla do izražaja njena humanost i ljubav prema deci koju je sad celom svetu pokazala", kaze Vuk.

Dodaje da ga ova priča o spasavanju bebe nije mnogo iznenadila jer je Iena u Prokuplju poznata kao veliki humanista a i potiče iz takve familije.

Irenin brat Dejan radi već dugo pri Ujedinjenim nacijama za UNICEF a a radio je i u EU PROGRES zahvaljujući kojoj su u Prokuplju sprovedene mnoge akcije pomoći školama i pri izgradnji infrastrukture .

"Ponosan sam na svoju tetku što je pokazala toliku humanost i požrtvovanost i dala primer Amerikancima a posebno što je spasila dete emigranata, koji su, kako sam čuo pobegli od rata iz Mjanmara", ističe Vuk Drobnjak.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
17.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve