Svet
08.01.2018. 17:09
R.E./Beta

NOVI POKUŠAJ NAPADA NA RUSKU BAZU HMEJMIM U SIRIJI: Teroristi u napad poslali 13 dronova, PVO sistem Pancir oborio 7, a 6 prizemljeno i zarobljeno

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruske snage u Siriji su uspešno odbile napad pobunjenika bespilotnim letelicama na baze u Hmejmimu i Tartusu, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Rusko ministarstvo je navelo da se napad odigrao u noći izmedju subote i nedelje, preneo je TASS.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Ministarstvo odbrane Ruske federacije

"Dok je padao mrak ruskoj protivvazdušnoj odbrani je javljeno o 13 malih vazdušnih ciljeva nepoznatog porekla koji se približavaju ruskim vojnim objektima. Deset dronova je prilazilo vazduhoplovnoj bazi u Hmejmimu a tri punktu za materijalno-tehničku podršku flote u Tartusu", piše u saopštenju.

 

Ministarstvo tvrdi da su pobunjenici prilikom napada koristili dronove lansirane s udaljenosti veće od 50 kilometara.

"Teroristi su po prvi put masovno koristili dronove lansirane s preko 50 kilometara udaljenosti i koji su koristili savremena tehnologije navodjenja satelitskim GPS koordinatama. Tehnički pregled povraćenih aparata pokazuje da teroristi mogu da napadaju s udaljenosti od oko 100 kilometara", navelo je ministarstvo.

Ruska vojska smatra da su sredstva primenjena u napadu mogla biti dobijena samo od zemlje s visokim tehnološkim mogućnostima.

 

"Inženjerska rešenja koja su teroristi koristili u napadu na ruske objekte u Siriji mogla su biti dobijena samo iz neke zemlje s visokim tehnološkim mogućnostima za podršku satelitskoj navigaciji i daljinsko upravljanje isporukom profesionalno sastavljenih eksplozivnih naprava na naznačene koordinate", navodi se u saopštenju.

Prema podacima ministarstva, svi upaljači na bombama su strane proizvodnje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Ministarstvo odbrane Ruske federacije

Navodi se da nije pričinjena nikakva šteta a da svi vojni objekti rade u planiranom obimu.

Kako se tvrdi, nad šest dronova je bila preuzeta kontrola u letu dok je sedam oboreno.

NE PROPUSTITE:

ŠTA SE KRIJE IZA NAPADA DŽIHADISTA NA RUSKU VOJNU BAZU U SIRIJI: Vojni analitičar i ruski list objavili informacije i slike, usledio udar kremaljskih botova i Putinovih fanova

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve