Svet
10.09.2020. 15:38
Tanjug

NOVI POŽAR U BEJRUTU: Zapalila se prodavnica guma i nafte

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prodavnica nafte i guma zapalila se danas u Bejrutu, mesec dana od stravične eksplozije u tom gradu, ali za sada nema izveštaja da je iko povređen tom prilikom.

Požar je izbio u bescarinskoj zoni luke, a potom se ogroman stub crnog dima uzdigao se iznad prestonice Libana, čiji su građani i dalje traumatizovani zbog eksplozije 4. avgusta, u kojoj je stradalo oko 190 osoba, dok je oko 6.000 povređeno, prenosi Rojters.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Vojska je saopštila da za sada nije poznat uzrok požara, navodeći da je poslala helikoptere kako bi se on stavio pod kontrolu.

Na snimcima koje su objavile televizije vidi se kako se baca voda iz helikoptera.

Povezane vesti - Grad koji opsedaju nesreće

Šef libanskog Crvenog krsta rekao je da za sada ne postoji bojazan od još jedne eksplozije posle požara i da nema povređenih.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/WAEL HAMZEH

On je, međutim, istakao da su neki ljudi imali poteškoće u disanju posle požara.

Na televizijskim snimcima vide se vatrogasci kako pokušavaju da ugase požar u oblasti okruženoj ostacima skladišta, koje je uništeno u eksploziji prošlog meseca.

U eksploziji skladišta amonijum-nitrata u glavnom gradu Libana, koja se dogodila 4. avgusta, poginula je 191 osoba, uništeni su lučki objekti, a opustošene su i lokalne oblasti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Za sada se još uvek ne zna šta je izazvalo požar koji je zapalio gotovo 3.000 tona amonijum nitrata skladištenog u bejrutskoj luci.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve