Svet
22.05.2021. 06:05
Tanjug

Ali treba biti oprezan

Novi sojevi virusa ne utiču na tok epidemije

Koronavirus u indiji
Izvor: EPA / PIYAL ADHIKARY

Direktorka ruske Savezne službe za fitosanitarni nadzor - Rospotrebnadzor Ana Popova, je izjavila da nijedna mutacija koronavirusa u svetu ne može ozbiljno da utiče na tok bolesti ili epidemiološki proces.

Popova je izjavila da postoje vrlo dobri materijali koje su objavili ruski istraživači, ali i istraživači u inostranstvu, navodi TASS.

"Znamo za vrlo zanimljive materijale koje su objavile naše kolege iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Svi ovi materijali ukazuju na jednu istu stvar: trenutno nijedan soj nije u stanju da ima ozbiljan uticaj na progresiju bolesti ili epidemiološke karakteristike procesa. Za sada nema takvih sojeva“, rekla je Popova u intervju za televizijski kanal Rosiia-24.

Naglasila je da ipak treba posvetiti "ozbiljniju pažnju" britanskom, južnoafričkom, brazilskom i indijskom soju, za koje se veruje da su zarazniji od prvootkrivenog.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Indijski soj je, ipak, manje zarazan
Koronavirus u svetu, pandemija, Covid-19

Epidemiolog pretpostavlja

19.05.2021. 17:15

Indijski soj je, ipak, manje zarazan

Britanski epidemiolog Nil Ferguson rekao je da je mogućnost prenosa indijskog soja korona virusa B.1.617.2 možda malo slabija nego što se prvo strahovalo, ali da bi vakcine mogle biti manje efikasne u ograničavanju njegovog širenja.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
5°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve