NOVI ZAKON U NEMAČKOJ: Od 2020. nevakcinisana deca neće moći u školu i vrtić

NOVI ZAKON U NEMAČKOJ: Od 2020. nevakcinisana deca neće moći u školu i vrtić


Nemačka vlada prihvatila je predlog ministra zdravlja Jensa Sspana o uvođenju obavezne vakcinacije protiv boginja.

Deca u Nemačkoj moraće ubuduće da budu u potpunosti vakcinisana protiv boginja pre posete obdaništa ili jaslica.

Obavezna vakcinacija važiće i za osobe koje rade u takvim ustanovama, kao i u smeštajima za izbeglice i medicinsko osoblje.

Zakon o obaveznoj vakcinaciji treba da stupi na snagu od marta sledeće godine. Deca koja nisu vakcinisana mogla bi da budu odbijena za upis u jaslice i obdaništa.

Povezane vestiVisoke kazne za roditelje u Srbiji zbog nevakcinacije

Roditelji koji odbijaju vakcinaciju njihove dece, prema nacrtu zakona, mogu biti kažnjeni novčano sa do 2.500 evra.

Od obaveze vakcinacije isključene su samo osobe koje iz medicinskih razloga ne podnose nikakve vakcine i svi koji su rođeni pre 1970. godine, pošto su, prema istraživanja sa velikom verovatnoćom preležali boginje, pa su time stekle imunitet.

Eksperti u Nemačkoj ukazivali su na nisku stopu vakcinisanosti građana, pošto je za iskorenjavanje ove bolesti neophodno da 95 odsto stanovništva bude vakcinisano.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    draganznas

    To je uredba ovog fasistye koji gaji medicinu svog kolege nekada mengela… uredbom djunarodnog prava moze biti predlagati a nikako doneti odluka za obavezni vakcinu,i ne sme se za takve slucajeve donositi nikakve sankcije jer su to fasisticke metode. dosta vise u srbiji ubikjate ovaj narod,pa doklem cete vise izrodi jedni? pre 15 i vise godina dok se nije pustila ova mmr otrovna vakcina,1 jedno dete je obolevalo od autizma na prema 10,000, a danas je jedno 1 na prema 250,sta to znaci ? da ocete mom detetu da date otrova? pa nocete gledati sunce vam vase..pojedinci imaju prava za svoju decu,da prihvate ili odbiju,preventivnu medicinsku intervenciju,na osnovu adekvatnih informacija i bez pretnjom gubitka ekonomskih obrazovanih beneficija.osnovna pozicija vakcinacije mora,da bude informisan pristanak,i smanjuje osnovno pravo na zivot ,slobodu ,telwesni integritet,privatnost informisanog pristanka.i pravo roditelja da donese odluku. vakcinacija se smatra eksperimentom,jer proizvodjaci vakcina nikad nisu uradili potrebne klinicke studije koje dokazuju da su vakcine efikasne i bezbedne.eksperiment se vrsi direktno na populaciji. Dakle,niko nema prava da prisiljava nikoga.

+ Ostavite komentar