Svet
04.06.2020. 12:57
Tanjug

OBAMA: Protesti neverovatna prilika da se ljudi probude

w_55505606.jpg
Izvor: EPA / PHILIPP GUELLAND

Bivši američki predsednik Barak Obama pozvao je u sredu Amerikance da iskoriste hitnost protesta zbog smrti Aforamerikanca Džordža Flojda kako bi doveli do "stvarnih promena" u SAD.

Obama, koji je prvi put komentarisao nerede u desetinama američkih gradova, pozvao je sve gradonačelnika da preispitaju politiku upotrebe sile njihovih policijskih uprava, u konsultaciji sa građanima.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Bivši američki predsednik rekao je da su proteklih nekoliko nedelja, koliko god bile, kako je naveo, tragične, teške, strašne i neizvesne, "takođe bile neverovatna prilika za ljude da se probude" iz nekih osnovnih trendova u SAD, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Povezane vesti - Obećana zemlja kao kolevka rasizma

"I one nam nude priliku da sarađujemo kako bismo se suočili s njima, preuzeli ih kako bismo promenili Ameriku i omogućili da ona živi u skladu sa svojim najvišim idealima", rekao je Obama obraćajući se preko lajvstrima iz svog doma u Vašingtonu u okviru šireg razgovora o predloženim reformama policijskih agencija i poboljšanju poverenja između policije i građana.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Obama se direktno obratio mladim Afroamerikancima, poručivši im da su oni važni, da su njihovi životi važni, i da su njihovi snovi važni.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve