Svet
10.12.2023. 10:11

Tenesi

Oluja usmrtila šest osoba, 80.000 domaćinstava bez struje

1
Izvor: Beta / The Tennessean / Andrew Nelles

U jakoj oluji koja je u subotu zahvatila južnu američku državu Tenesi, poginulo je šest osoba a više od 20 povređenih prebačeno je u bolnice, a domovi i poslovni prostori oštećeni su u mnogim gradovima.

Troje ljudi, među kojima i jedno dete, poginulo je kada je tornado pogodio okrug Montgomeri severno od Nešvila blizu granične linije sa saveznom državom Kentaki, objavili su lokalni zvaničnici.

Za sada se ne znaju detalji za još tri poginule osobe.

Operativni centar za hitne slučajeve Nešvila objavio je preko društvenih mreža da su tri osobe poginule u jakoj oluji u kvartu blizu centra grada, a da je još 23 primljeno u bolnice u okrugu Montgomeri zbog povreda.

U snimcima koje je objavila vatrogasna služba Klarksvila preko društvenih mreža vide se oštećene kuće i krhotine razbacane po dvorištima, prevrnut traktor sa prikolicom na autoputu i oštećenja na zidovima zgrada.

"Ovo su strašne vesti... Grad je uz porodice koje su izgubile voljene, tu smo da im pomognemo", naveo je gradonačelnik Klarksvila Džo Pits u saopštenju.

Iz kancelarije šerifa okruga Montgomeri navodi se da je tornado pogodio tu oblast juče oko 14.00 sati. Otvoreno je sklonište za ljude čiji su domovi oštećeni  u lokalnoj školi.

Gradonačelnik Pits je rekao da je načinjena velika šteta i pozvao meštane da ostanu u svojim kućama ako mogu a one kojima je potrebna pomoć da pozovu i ona će im odmah biti upućena.

Nacionalna meteroološka služba izdala je više upozorenja za tornado u Tenesiju i navela da planira da nadzire oblast u saveznoj državi Kentaki gde je izgleda udario tornado.

Više od 80.000 domaćinstva ostalo je u subotu bez struje u Tenesiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve