Svet
25.11.2022. 22:10
Beta

Indija

Pacovi na kanabisu...

1
Izvor: Shutterstock

Sud i policija u jednom mestu na severu Indije optužili su pacove da su pojeli oko 500 kilograma kanabisa, zaplenjenih od dilera droge i pohranjenih u policijskim skladištima, piše danas CNN.

"Pacovi su male životinje i ne plaše se policije", ocenio je sud u gradu Matura u saveznoj državi Utar Pradeš pošto je saznao da lokalna policija nije u mogućnosti da mu dostavi gotovo 200 kilograma konfiskovanog kanabisa koji je trebalo da posluži kao dokaz u jednom postupku.  

Iz sudskih dokumenata se vidi da je od policije zatraženo da dostavi 386 kilograma kanabisa, ali je tužilaštvo u obraćanju sudu naglasilo da bi više od 700 kilograma marihuane uskladištenih po raznim policijskim stanicama u Maturi moglo biti na udaru - najezde pacova. 

I ovo, navodno, nije prvi put da su pacovi udarili na zaplenjeni kanabis. U presudi je navedena tvrdnja policije da su pacovi krivi za unišenje više od 500 kilograma kanabisa koji su zaplenjeni u raznim akcijama i potom pohranjeni u dve policijske stanice.

Sud je potom dao uputstvo policiji da kanabis ili proda ili da ga se otarasi. 

"Pacovska je pretnja prisutna u gotovo svim policijskim stanicama. Prema tome, neophodne su mere da se konfiskovani kanabis obezbedi", navodi se u sudskom dokumentu. 
 

Međutim, iskazi u vezi sa redosledom događaja nakon što su pacovi, navodno, konzumirali kanabis čine se pomalo maglovitim.   

Posle zaključenja sudskog postupka, policijski nadzornik grada Mature Martland Prakaš Sing rekao je CNN-u da je kanabis zapravo "uništen u pljuskovima i poplavama" a ne delatnošću pacova.

"Nigde se pacovi ne spominju (u izveštaju podnetom sudu). Policija je jedino pomenula da je zaplenjeni kanabis uništen u pljuskovima i polavama", rekao je Sing.
 

Ukoliko su pacovi uistinu krivi za ono što im se stavlja na teret, sada bi se mogli ponašati opušteno, ocenjuje CNN i dodaje da je studija Univerziteta Britanska Kolumbija iz 2016. godine pokazala da glavni psihoaktivni sastojak marihuane, a to je kanabis, pacove čini - lenjim.

Istraživači su obučili 29 pacova da izvedu eksperiment u kojem ovi glodari biraju između jednostavnijeg ili težeg zadatka kako bi dobili poslasticu kao nagradu. 

Pacovi su po pravilu birali teži zadatak, koji sa sobom nosi i veću nagradu. Međutim, kada bi im bila data marihuana, isti pacovi bi odabrali lakši zadatak. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve