Svet
04.08.2021. 17:00
R.E.

"Na putu vaskrsenja"

Papa obećao posetu Libanu

Papa, 11. 7. 2021.
Izvor: Tanjug / AP / Alessandra Tarantino

Papa Franja je, na prvoj opštoj audijenciji otkako je pre mesec dana podvrgnut operaciji crev,a i na prvu godišnjicu velike eksplozije u Bejrutu, izjavio da ima "veliku" želju da poseti Liban.

Papa Franja (84) je, takođe, poželeo uspeh nastojanjima francuskog predsednika Emanuela Makrona da na donatorskoj konferenciji prikupi više od 350 miliona dolara pomoći za Liban, prenosi agencija Rojters.

Papa je rekao i da su mnogi u Libanu, koji je suočen sa ozbiljnom ekonomskom krizom, izgubili volju za životom, i da bi donatori trebalo da pomognu Libanu "na putu vaskrsenja".

Liban ovog 4. avgusta obeležava godišnjicu katastrofalne eksplozije u luci u Bejrutu u kojoj je život izgubilo 200 ljudi, a na hiljade povređeno.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban
Bejrut, Liban

Reportaža

04.08.2021. 02:37

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban

Iako je za većinu prva asocijacija za Bejrut - rat, a za Liban - dobra hrana (s obzirom na to da spada u pet najpopularnijih nacionalnih kuhinja sveta), oni su mnogo više od toga. Nakon 10 dana u toj neverovatnoj zemlji, osećala sam se kao "svoj na svome“, a kada pročitate ovaj tekst sigurna sam da ćete i vi jedva čekati da se lično uverite u sve lepote ove zemlje i naroda koji nam je toliko sličan. Liban je sjajna destinacija za zaljubljenike u prirodu, kao i istraživače arheoloških nalazišta, ljubitelje vina, gurmane, poklonike noćnog provoda, avanturiste, a u zimskom periodu čak i za skijaše.
Foto Video
Close
Vremenska prognoza
light rain
21°C
17.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve