Svet
02.11.2021. 19:50
Tanjug

"Tragedija rata"

Papa: Stanite braćo i sestre, stanite

papa Franja
Izvor: AP / Alessandra Tarantino

Papa Franja, posetio je vojno groblje na dan kada se katolici sećaju svojih mrtvih i pozvao proizvođače oružja da "zaustave" proizvodnju, jer rat "guta decu domovine".

Na Dan mrtvih papa Franja je služio misu na francuskom vojnom groblju u Rimu, na kojem je sahranjeno oko 1.900 francuskih i marokanskih vojnika poginulih u Drugom svetskom ratu, prenosi agencija Rojters.

Papa, koji svake godine posećuje groblje na dan sećanja, položio je bele ruže i zaustavio se da se pomoli kod nekih grobova, od kojih je na jednom pisalo "Nepoznat, umro za Francusku, 1944.".

"Čak ni ime. Ali u srcu Boga sva su naša imena. Ovo je tragedija rata", rekao je on u propovedi.

 

"Siguran sam da su svi ovi koji su pozvani da brane otadžbinu i otišli sa dobrom voljom uz Gospoda. Ali... da li se dovoljno borimo da ne bude ratova? Ove grobnice su poruka mira. Stanite braćo i sestre, stanite. Stanite, proizvođači oružja, stanite!" rekao je papa.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Papa: Neki crkveni poglavari su se nadali da neću preživeti
papa

"Neka im bude"

21.09.2021. 21:30

Papa: Neki crkveni poglavari su se nadali da neću preživeti

Papa Franja je izjavio da su se neki ljudi u katoličkoj crkvi ponadali da neće preživeti nedavnu operaciju debelog creva i osudio "bučne konzervativne kritičare" jer su se bavili "đavoljim poslom" kada su podrivali Rimokatoličku crkvu, preneo je Rojters.
Close
Vremenska prognoza
fog
4°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve