Svet
25.12.2020. 16:39
Tanjug

PAPA: Svete, ujedini se u borbi protiv koronavirusa

w_56307216.jpg
Izvor: ANSA / CLAUDIO PERI

Papa Franja je u božićoj čestitki svim vernicima koji danas proslavljaju Božić rekao da dele vakcine protiv Covid-19, dodavši da nacionalizam ne sme da bude prepreka u borbi protiv koronavirusa.

U tradicionalnoj poruci svetu, papa se obratio video linkom sa govornice unutar Vatikana, umesto sa centralnog balkona bazilike Svetog Petra, gde se na ovaj dan obično okupi desetine hiljada ljudi, preneo je Rojters.

Povezane vesti - Poglavar ruši tabu teme

"U ovom istorijskom trenutku, koji je obeležen ekološkom krizom, narušenom ekonomijom i socijalnim disbalansom, situacija se samo pogoršala pandemijom koronavirusa. Važno je da shvatimo da smo svi braća i sestre", rekao je papa.

AP Photo/Gregorio Borgia AP Photo/Gregorio Borgia

Naglasivši da je zdravlje međunarodno pitanje, poglavar rimokatoličke crkve je kritikovao "vakcinaški nacionalizam", za koji Ujedinjene nacije kažu da će se samo pogoršati ukoliko najsiromašnije nacije vakcinu dobiju poslednje.

Povezane vesti - Papa pozvao lidere da novac za oružje iskoriste za pandemiju

"Neka sin božji udahne političkim liderima duh međunarodne saradnje, počevši sa zdravstvenom negom, tako da svi budu ravnopravno tretirani po pitanju vakcina. Svi smo u istom čamcu", dodao je papa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
22.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve