Peskov: Putin upoznat sa slučajem novinara Golunova

Peskov: Putin upoznat sa slučajem novinara Golunova


Predsednik Rusije Vladimir Putin upoznat je sa slučajem uhapšenog novinara Ivana Golunova, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov dodajući da Kremlj čeka forenzički izveštaj.

“Putin je upoznat sa događanjima”, rekao je Peskov, preneo je TASS.

“Istraga o slučaju je u toku, čekamo vesti o forenzičkom testu koji bi trebalo da pruži odgovore na brojna pitanja”, dodao je portparol ruskog predsednika.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY, novinar Ivan Golumov

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY, novinar Ivan Golumov

Istraživačkom novinaru Ivanu Golunovu (36) određen je kućni pritvor u trajanju od dva meseca zbog navodne trgovine drogom.

Povezane vesti – Hapšenje novinara dovelo do niza protesta širom te zemlje

Sud u Moskvi je tu odluku doneo u subotu, nakon što je prethodno odbio zahtev istražitelja da mu se odredi pritvor, preneo je Rojters.

Golunov je uhapšen u četvrtak dok je išao na sastanak sa jednim od svojih izvora u centar Moskve, a u njegovom rancu pronađeno je četiri grama mefedrona, dok je naknadnim pretresom njegovog stana pronađeno pet grama kokaina, saopštili su i policija i letonski portal Meduza za koji Golunov radi.

Advokat Golunova, poznatog po pisanju o navodnoj korupciji zvaničnika u Moskvi, rekao je da veruje da je policija stavila drogu u ranac novinara kako bi ga optužila, kao i da je tom prilikom fizički pretučen.

Golunov je pred sudom negirao optužbe i rekao da je dobijao pretnje povezane sa pričom kojom se bavio, odnosno istragom o radu pogrebnih službi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar