POČELA POBUNA PROTIV IRANSKIH VERSKIH VOĐA

POČELA POBUNA PROTIV IRANSKIH VERSKIH VOĐA

Foto: Printscreen Twitter


Samo dva sata od kada su krenuli ulični protesti građana iranskog grada  Kermanšah koji se nalazi na 525 kilometara zapadno o prestonice Teherana i 120 kilometara od Iračke granice, policija je brutalno krenula na demonstrane koji su žestoko odgovorili policiji, što je dovelo do masovne tuče sa specijalcima.

 

U akciju policijski specijalci su krenuli posle uzvikivanja parola ” Nezavisnost, Sloboda, Iranska Republika, a ne Islamska republika”, s čime su okupljeni pokazali da se ne slažu s islamskom teokratijom koja je na vlasti u ovoj zemlji punih 38 godina.

 

Građani su uprkos pendrecima pružili žestok otpor. U znak revolta osim paljenja guma, okupljeni su pocepali banere iranskog verskog vođe Ali Hamneja koji su stajali u gradu.

 

” Građani Kermanšaha stradaju, žive u siromaštvu, dok Aga živi kao Bog” uzvikuju građani na ulici.

 

Takođe pokušaji okupljanja građana su pokušana i u Teheranu, ali specijalni policijski odredi su to sprečili munjevito. Za sada se ne zna ukupan broj privedenih.

Foto: Printscreen Twitter

Foto: Printscreen Twitter

Podsetimo, danas su se pojavili snimci ulični protesta građana u Iranu, koji kontinuirano traju već nekoliko dana, zbog nezadovoljstva verskom vlašću i lošim uslovima života. Ulične demonstracije po uzoru na one koje su se mogle videti u Tunisu, Egiptu, Libiji, Bahreinu i Siriji tokom ” Arapskog proleća” izgleda da su zahvatili i Islamsku Republiku Iran.

NE PROPUSTITE:

POBUNA U GRADU KERMANŠAH NA ZAPADU IRANA: Građani na ulicama uzvikuju ” Ne Gaza, Ne Liban, nego Iran” traže bolje uslove života

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar