Svet
29.09.2021. 21:05

Budućnost je stigla

Pogledajte šta sve ima vojska u Kini, čak i leteći automobil (FOTO)

Avioni, 29. 9. 2021.
Izvor: AP / Ng Han Guan

Kina je predstavila najnovije vojne avione na aeromitingu u gradu Džuhaj koje će posetioci imati prilike da vide do nedelje.

Na 13. Međunarodnoj vazduhoplovnoj izložbi Kine, vojni akrobatski tim pod nazivom "Prvi avgust" je ostavio crveni, plavi i žuti trag dima po nebu dok su njegovi avioni leteli u formaciji, prenosi agencija AP.

Godišnja izložba u Džuhaju je prošle godine odložena zbog pandemije kovida-19.

Posetioci su se na zemlji najviše "vrteli" oko aviona J-16D za elektronsko ratovanje, vojnog jurišnog helikoptera i transportnog aviona I-20A.

Kineska vladajuća Komunistička partija ulaže veliki novac u razvoj borbenih aviona, stelt tehnologije, bespilotnih letelica i hardvera za svoju Narodnooslobodilačku vojsku.

Kako navodi AP, aeromiting je prilika za Kinu da predstavi svoje dronove i druge avione potencijalnim kupcima iz inostranstva dok se probija na tržišta na kojima dominiraju Sjedinjene Države i Evropa.

Osim ratnih aviona, izloženi su i brojni civilni avioni, uključujući avione na električni pogon i jedan leteći automobil koji je plod mešovitog kinesko-australijskog preduzeća.

Pogledajte galeriju: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kina će pokušati da postigne dogovor sa talibanima"
Džo Bajden

Džozef Bajden

08.09.2021. 09:44

"Kina će pokušati da postigne dogovor sa talibanima"

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je siguran da će Kina pokušati da postigne dogovor sa talibanima nakon što je ova organizacija preuzela vlast u Avganistanu 15. avgusta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
20.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve