Svet
18.01.2022. 17:05
Tanjug

Austrija

Policija ne želi da kontroliše obaveznu vakcinaciju

austrija, policija
Izvor: Shutterstock

Austrijska policija ne želi da kontroliše vakcinalni status građana kada bude uvedena obavezna vakcinacija, poručio je policijski sindikat u toj zemlji.

Početkom februara trebalo bi da stupi na snagu zakon kojim se građani prijavljeni u Austriji obavezuju na vakcinaciju protiv korona virusa, a planirano je da od sredine marta policija, prilikom svake intervencije, kontroliše i status vakcinacije građana.

Socijaldemokratski (FSG) i slobodarski (AUF) policijski sindikati se protive tome. Herman Grajlinger iz FSG i Verner Herbert iz AUF-a rekli su za radio “Oe1” da ne može biti da se sav teret svali na policiju. Grajlinger je doveo u pitanje svrsishodnost kontrola.

“Šta će se desiti ako pogođeni ne plati kaznu”, upitao je on.

Prema njegovim rečima, policija dobija zadatak koji je beskoristan i nema smisla, i tome se suprostavljaju.

Šef AUF Herbert izrazio je nerazumevanje za sve veće zadatke kontrole koji se nameću policiji. On je kritikovao što policajci u civilu treba da vrše “2G” kontrole u prodavnicama. Kazao je da je jedinstveno da policajci u civilu nadziru navike kupovine stanovništva.

Predsednik sindikata FCG bliskom vladajućoj Narodnoj partiji (OVP) Rajnhard Cimerman nije želeo da se izjašnjava o novim zadacima koje bi dobila policija obaveznom vakcinacijom. Rekao je da želi najpre sa ministrom unutrašnjih poslova da razgovara o detaljima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve