Svet
27.01.2023. 19:25
Beta-AFP

Pariz

Na kakvu to posebnu obuku idu francuski policajci

1
Izvor: Shutterstock

U Francuskoj će u 4.000 policijskih komesarijata i žandarmerijskih brigada po jedan službenik biti obučen i imenovan za referenta za pitanja zlostavljanja životinja, najavio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

Po podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u Francuskoj su policija i žandarmerija 2021. zabeležile 12.000 prekršaja nad domaćim životinjama, pripitomljenim ili držanim u zatočeništvu, što je povećanje od 30 odsto u odnosu na 2016.

Policajci će biti "posebno obučeni da primaju prijave o tome kako bi u potpunosti razumeli zakon", rekao je Darmanen posle sastanka s predstavnicima Društva za zaštitu životinja u okolini Pariza.

Predstavnik Društva za zaštitu životinja (SPA), Stefan Lamart, izjavio je da sudije moraju da doslovno primenjuju zakone i da oštrije kažnjavaju zlostavljanje životinja.

Od januara se 15 policijskih istražitelja i žandarma pri Centralnoj kancelariji za borbu protiv napada na životnu sredinu i javno zdravlje (Oclaesp), pridružilo novoj službi specijalizovanoj za borbu protiv zlostavljanja životinja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rađaju se slonovi bez kljova, a kriv je čovek
krdo slonova

Krivolov

22.10.2021. 20:05

Rađaju se slonovi bez kljova, a kriv je čovek

Krivolov zbog slonovače tokom decenija doveo je do evolucije slonova i sve više primeraka bez kljova, otkrila je najnovija studija, dokazujući da ljudi "bukvalno menjaju anatomiju" divljih životinja.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve