Svet
10.11.2019. 14:41
Tanjug

PONOVO NEREDI U HONG KONGU: Sukob policije i demonstranata, suzavac, razbijeni izlozi

tan2019-11-10_1148847_0.jpg
Izvor: AP / Dita Alangkara

Policija je u Hong Kongu ponovo upotrebila suzavac pošto su demonstranti razbijali izloge u tržnom centru i panoe na stanici metroa, u znak protesta zbog jučerašnjeg hapšenja prodemokratskih poslanika.

Policija je uhapsila više učesnika protesta.

Hong Kong, autonomna kineska teritorija, ušao je u šesti mesec protesta koji su započeli zbog predloženog zakona o ekstradiciji optuženih Kini, a proširili su se potom i na zahteve za većom demokratijom, preneo je AP.

AP Photo/Kin Cheung AP Photo/Kin Cheung

Vlasti su danas nakon nereda zatvorile stanicu metroa u četvrti Ša Tin.

U odvojenom incidentu, tridesetak demonstranata je u četvrti Cuen Mun upalo u tržni centar a neki su razbili izloge i prevrtali stolove u restoranu.

Sedmoro prodemokratskih poslanika je juče pritvoreno ili se suočava sa mogućim hapšenjem, saopštila je policija Hongkonga.

Povezane vesti - NEREDI U BOLIVIJI: Demonstranti zauzeli dva državna medija, Morales pozvao papu

Navedeno je da su trojica poslanika privedena i optužena za opstrukciju rada skupštine tokom sastanka održanog 11. maja na kojem se raspravljalo o odloženom Zakonu o izručivanju Kini koji je izazvao pet meseci protesta.

AP Photo/Kin Cheung AP Photo/Kin Cheung

Ostali su dobili poziv da se pojave u policijskim stanicama, prenosi AP.

Demokratski poslanici smatraju da će ovaj vladin pritisak izazvati više nasilja i biti iskorišćen kao izgovor za odlaganje ili otkazivanje okružnih izbora koji bi trebalo da budu održani 24. novembra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve