Svet
22.03.2023. 12:52
Tanjug/RTV

Dugo se čekalo

Posle tri nedelje krenuli vozovi u Grčkoj

voz, pruga, železnica
Izvor: Shutterstock

Grčka je ove srede delimično ponovo pokrenula železnički saobraćaj u zemlji, tri nedelje nakon tragičnog sudara vozova u Tempiju kod Larise u kojem je poginulo 57 ljudi.

Prvi jutarnji voz koji je danas izašao iz stanice krenuo je iz Atine prema gradu Inoj, a obnovljen je i železnički prevoz između Atine i Međunarodnog aerodroma, prenosi AP.

Uvedene su nove mere bezbednosti, kao što je obavezno usporavanje voza u oblastima gde postoji povećan rizik od sudara, a broj pripadnika osoblja u vozovima i na stanicama je povećan.

Železnički saobraćaj u Grčkoj će biti ponovo pokrenut u punom obimu 11. aprila, što podrazumeva i prevoz na trasi Atina-Solun, na kojoj je 28. februara došlo do teške nesreće.

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis je u utorak najavio da će se parlamentarni izbori u Grčkoj održati u maju, ali nije precizirao tačan datum.

Njegova vlada desnog centra se zbog tragičnog sudara suočava sa padom poverenja, a prema nekim istraživanjima javnog mnjenja ima samo tri odsto prednosti u odnosu na glavnog političkog rivala, levičarsku Sirizu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčki železničari stupili u štrajk
1

Nisu bezbedni

03.03.2023. 02:05

Grčki železničari stupili u štrajk

Grčko udruženje železničara stupilo je u štrajk zbog dugogodišnjeg finansijskog zanemarivanja železnice što smatraju uzrokom sudara vozova u ponedeljak, kada je poginulo najmanje 57 osoba, a za telima se i dalje traga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve