“POŠTOVANI PRIJATELJU, DRAGI BORISE”: Vučić čestitao Džonsonu pobedu

“POŠTOVANI PRIJATELJU, DRAGI BORISE”: Vučić čestitao Džonsonu pobedu

Vlada Srbije


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Vučić je naveo da veruje da će ponovo imati priliku da ugosti Džonsona u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio Srbiju posle četrdeset godina.

Povezane vesti – Lična pobeda Džonsona

“Poštovani prijatelju, dragi Borise, ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka”, naveo je Vučić u čestitki.

On je dodao da Srbija želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose, ističući da je pred nama zajednički cilj da se srpsko-britanski odnosi uzdignu na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu.

Povezane vesti – Tramp čestitao Džonsonu

“Nadam se zato i verujem da ću ponovo imati priliku da Vas ugostim u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio našu zemlju posle četrdeset godina. Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana”, naveo je Vučić.

On je Džonsonu poručio i da će u Srbiji uvek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan.

Povezane vesti – Korbin najavio povlačenje s čela laburista

Prema poslednjim podacima BBC-ija jutro posle izbora, Konzervativna partija Borisa Džonsona osvojila je 364 mesta u parlamentu od 650, a Laburistička stranka 203.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar