Svet
30.08.2022. 13:10
Beta / AP

Verovali ili ne

Potukli se piloti, i to tokom leta aviona!

piloti, avion, pilot
Izvor: Shutterstock

Piloti Er Fransa su pod istragom nakon fizičkog obračuna u kabini na letu Ženeva-Pariz u junu, koja je navela francuske istražitelje da traže strože bezbednosne protokole, saopštio je zvaničnik Er Fransa.

Let je nastavljen i avion je bezbedno sleteo, a spor nije uticao na ostatak leta, rekao je zvaničnik, naglašavajući posvećenost avio-kompanije bezbednosti.

Francuski list La Tribjun objavio je da su se pilot i kopilot posvađali ubrzo nakon poletanja i da su se uhvatili za okovratnike nakon što je jedan udario u drugog.

Intervenisala je kabinska posada, a jedan član posade je proveo let u kabini sa pilotima, navodi se u izveštaju.

Vest o tuči pojavila se nakon što je francuska agencija za vazdušne istrage, BEA, objavila izveštaj u kojem se navodi da nekim pilotima Er Fransa nedostaje rigoroznost u poštovanju procedura tokom bezbednosnih incidenata.

BEA se fokusirala na curenje goriva na letu Er Fransa iz Brazavila za Pariz u decembru 2020. godine, kada su piloti promenili rutu aviona, ali nisu prekinuli napajanje motora iz koga je curilo gorivo ili sleteli što je pre moguće, kao što zahteva procedura curenja.

Avion je bezbedno sleteo u Čad, ali je u izveštaju BEA upozoreno da je motor mogao da se zapali.

Pominju se tri slična slučaja između 2017. i 2022. i navodi da neki piloti deluju na osnovu sopstvene analize situacije umesto bezbednosnih protokola.

Er Frans je rekao da sprovodi reviziju bezbednosti kao odgovor. Obećao je da će poštovati preporuke BEA, koje uključuju omogućavanje pilotima da kasnije prouče svoje letove i strožije priručnike za obuku u pogledu pridržavanja procedure.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dron za modifikaciju vremena
1

Kina

16.08.2022. 17:35

Dron za modifikaciju vremena

Kina je razvila novi sistem bespilotnih letelica za modifikaciju vremenskih prilika, sposobnih za detekciju oblaka, kiše, vetrova i aerosola u vazduhu na svojoj ruti leta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve