Svet
08.06.2020. 21:48
Tanjug

Situacija sa koronavirusom

"POZIVAMO NA AKTIVAN NADZOR" SZO: Situacija se globalno pogoršava

tan2020-4-27_8136452_2.jpg

Situacija sa koronavirusom globalno se pogoršava, iako se u Evropi popravlja, rekao je danas direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros

Situacija sa koronavirusom globalno se pogoršava, iako se u Evropi popravlja, rekao je danas direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

On je podsetio da je, prema podacima te organizacije, broj zaraženih u svetu skoro sedam miliona, dok je preminulo skoro 400.000 ljudi.

Povezane vesti - SRBIJA NA SREDINI: Objavljena lista najbezbjednijih “korona” zemalja

Upozorio je da se proteklih dana prijavljuje više od 100.000 novih slučajeva dnevno i ukazao na to da je juče zabeleženo 136.000 novozaraženih, prenosi Tas s.

"Skoro 75 odsto jučerašnjih slučajeva je iz 10 zemalja, najviše u Severnoj i Južnoj Americi i na jugu Azije", rekao je Gebrejesus i dodao da je broj novih slučajeva povećan i u afričkom regionu, gde se virus javlja u novim područjima.

[caption id="attachment_267445" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI[/caption]

Naveo je da je uočen i porast borja novoobolelih u pojedinim delovima Istočne Evrope i centralne Azije.

On je rekao i da ohrabruju "veoma pozitivni znaci" iz nekoliko zemalja u svetu.

Ocenio je da je najveća pretnja "osećaj zadovoljstva" u pojedinim zemljama.

"Pozivamo na aktivan nadzor kako se virus ne bi vratio, pogotovo kada je reč o masovnim okupljanjima koja ponovo počinju u pojedinim zemjama", naglasio je Gebrejesus.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve