PREDSEDNICI RUSIJE I TURSKE SAGLASNI: Putin i Erdogan na strani Palestine

PREDSEDNICI RUSIJE I TURSKE SAGLASNI: Putin i Erdogan na strani Palestine


Predsednik Rusije Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovili su danas da će raditi na stvaranju države Palestine, saopštio je Kremlj.

U telefonskom razgovoru, dvojica predsednika “potvrdili su zajedničku želju da nastave svoje napore na rešenju palestinsko-izraelskog sukoba na osnovi međunarodnog prava i ostvarenja prava palestinskog naroda na stvaranje nezavisne države”, navedeno je u saopštenju.

Nakon jučerašnjeg glasanja u Generalnoj Skupštini UN, kada je od 193 zemlje članice 128 glasalo za rezoluciju kojom se osuđuje odluka SAD o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, Putin je izrazio zabrinutost i pozvao strane u izraelsko-palestinskom sukobu na dijalog.

UN proglasile odluku SAD o Jerusalimu ništavnom: 128 glasova “za” i devet “protiv”

Ruski predsednik danas je takođe iskoristio priliku da dodatno kritikuje Ameriku, osudivši “agresivni karakter” nove Strategije nacionalne bezbednosti Vašingtona. Na sastanku sa zvaničnicima ruske vojske u Moskvi, koji je uživo prenosila državna televizija, Putin je osudio i širenje infrastrukture NATO i SAD u Evropi.

“Strategija odbrane (SAD) ima uvredljiv karakter, ako govorimo diplomatskim jezikom, ali ako pređemo na vojnu terminologiju, svakako ima agresivni karakter”, rekao je Putin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar