Svet
15.12.2023. 14:00
R.E.

Odluka suda u Londonu

"Princ Hari je bio žrtva"

Megan Markl i princ Hari
Izvor: Shutterstock

Britanski princ Hari naplatiće 140.600 funti, pošto je Visoki sud u Londonu odlučio da je on bio žrtva "umerenog" hakovanja telefona i drugih ilegalnih načina prikupljanja informacija od strane novinara medijske kuće "Miror grup njuzpejpers".

Princ Hari tvrdi da je bio na meti MGN 15 godina, počevši od 1996, i da je više od 140 priča objavljenih u listovima ove grupe, kao što su Dejli miror, Sandej miror i Sandej pipl, rezultat nezakonitog prikupljanja informacija, iako su na suđenju razmatrane samo 33 vesti.

Od tog broja vesti, sud je utvrdio da su nezakonite radnje doprinele pisanju 15 članaka tokom navedenog vremena, i da su viši rukovodioci MGN bili svesni hakovanja, iako skoro nikome u odboru ta informacija nije bila rečena.

"Pozdravljamo današnju presudu koja poslu daje neophodnu jasnoću koja je potrebna kako bi se krenulo dalje od događaja koji su se desili pre mnogo godina. Bezrezervno se izvinjavamo zbog istorijskih grešaka, preuzimamo punu odgovornost i odgovarajuća nadoknada će biti isplaćena", rekao je potparol MGN nakon presude.

Kompanija je ranije tvrdila da nema dokaza za optužbe koje je izneo princ Hari.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Princ Hari otkrio zašto je doneo odluku da objavi memoare
1

"Spare"

09.01.2023. 10:02

Princ Hari otkrio zašto je doneo odluku da objavi memoare

Princ Hari je za odluku da objavi memoare koji otkrivaju razdore unutar britanske kraljevske porodice rekao da je reč o želji da ispriča svoju priču nakon 38 godina "izvrtanja istine".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve