Svet
27.03.2023. 15:15
Beta/AP

Velika Britanija

Princ Hari u ratu sa tabloidima

1
Izvor: Beta/PA / Jordan Pettitt

Britanski princ Hari pojavio se u sudu u Londonu gde advokat koji predstavlja grupu britanskih tabloida namerava da traži odbacivanje tužbe princa i drugih poznatih ličnosti zbog snimanja telefona i narušavanja njihove privatnosti.

Ovo ročište je u okviru jedne od nekoliko tužbi koje je princ Hari, vojvoda od Saseksa, podigao protiv medija. Očekuje se da će ročište trajati četiri dana, a prisustvo princa Harija u Visokom sudu u Londonu je znak koliki značaj on pridaje slučaju.

Medijska grupa Asosiejted Njuspepers (Associated Newspapers), izdavač listova kao što je Dejli Mejl, traži od suda da odbaci tužbe više istaknutih pojedinaca koji traže odštetu zbog medijske zlopuotrebe i ilegalnog nabavljanja njihovih privatnih informacija. 

Među ostalima koji su tužili medije su pevač Elton Džon, njegov suprug Dejvid Ferniš i glumice Liz Harli i Sejdi Frost.

Kada je objavljena tužba u oktobru prošle godine medijska grupa je odbacila kao "groteskno blaćenje".

Četvorodnevno preliminarno ročište u Visokom sudu u Londonu koje počinje danas će razmatrati pravne argumente i sudije će odlučiti da li će postupak moći da ide dalje.

Nenajavljeni dolazak princa Harija događa se samo malo više od mesec dana od krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, njegovog oca, 6. maja.

Princ Hari i njegova supruga Megan žive u SAD od kada su objavili da odstupaju od zvaničnih dužnosti za monariju 2020. godine. Princ i njegova supruga pozvani su na krunisanje ali još se ne zna da li su prihvatili poziv. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve