Svet
18.11.2022. 18:10
Beta

Kod Višegrada

Pronađeni posmrtni ostaci osoba stradalih u ratu u BiH

Kovači
Izvor: Shutterstock

Na lokaciji Gornja Crča kod Višegrada pronađeni su i ekshimirani posmrtni ostaci najmanje dve žrtve iz poslednjeg rata u Bosni i Hercegovini.

Na terenu se nalazi istražilac iz Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, gde po nalogu tužioca koordiniše rad svih službenih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba.

Podaci o mogućoj lokaciji na kojoj se nalaze tela dobijeni su zajedničkim aktivnostima i koordiniranim radom Tužilaštva BiH, SIPA i Instituta za nestale osobe BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. 

Još je navedeno da su u blizini ove lokacije pre četiri meseca takođe pronađeni posmrtni ostaci žrtava iz proteklog rata.

Posle ekshumacije, posmrtni ostaci će radi dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta putem DNK analize biti upućeni u kosturnicu u Goraždu.

Prema prvim informacijama, radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti sa područja Višegrada, a tačan identitet biće utvrđen posle DNK analize.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Priča o građanskoj Bosni je glupost. Ne znaju šta je građansko društvo"
Bosna

Intervju-Nenad Kecmanović

10.10.2022. 12:05

"Priča o građanskoj Bosni je glupost. Ne znaju šta je građansko društvo"

Na izborima u Bosni i Hercegovini birani su novi članovi tročlanog Predsedništva BiH, poslanici entitetskih parlamenata, a u Republici Srpskoj biran je i predsednik. U jednom trenutku činilo se čak i da je Milorad Dodik pred porazom na predsedničkim izborima, ali su zvanični rezultati ipak drugačiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
01.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve