Svet
25.02.2022. 16:37
Tanjug

Oštro obraćanje

Putin: Još jednom se obraćam vojnicima Ukrajine

Vladimir Putin
Izvor: SPUTNIK POOL / ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLI

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je ukrajinsku vojsku da preuzme vlast u svoje ruke.

"Još jednom se obraćam vojnicima Oružanih snaga Ukrajine. Uzmite vlast u svoje ruke. Ne dozvolite neonacistima i "banderovcima" da koriste vašu decu, vaše žene i starce kao žive štitove. Moguće je da ćemo se s vama lakše dogovoriti, nego s ovom bandom narkomana i neonacista koja je zasela u Kijevu i uzela kao taoce čitav ukrajinski narod", kazao je Putin u video obraćanju tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, preno je Sputnjik.
 

Putin je dodao i da ruska vojska sada uglavnom sukobljava, kako je rekao, sa nacionalističkim jedinicama.

"Nacisti u Ukrajini deluju kao teroristi, postavljaju sisteme za raketno navođenje u Kijevu i Harkovu", izjavio je Putin.

Ruski predsednik je rekao i da ruska armija tokom specijalne operacije u Ukrajini ispunjava svoju vojničku dužnost uspešno, rešavajaći zadatak zaštite bezbednosti i zaštite otadžbine.

Putin je naglasio da se osnovni sukob u okviru specijalne operacije Rusije u Ukrajini ne vodi protiv redovne ukrajinske vojske, nego protiv nacionalističkih formacija.

"Glavne borbe ruska armija, kao što je bilo i očekivano, ne vodi protiv regularnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nego protiv nacionalističkih formacija koje su, kao što je poznato, neposredno odgovorne za genocid u Donbasu i krv mirnih građana narodnih republika", rekao je Putin tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, s kojima je razmatrao tok specijalne operacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zelenski Putinu: Započnimo pregovore
Zelenski i Putin

"Sprečimo umiranje"

25.02.2022. 13:39

Zelenski Putinu: Započnimo pregovore

Ukrajinski predsednik Voldomir Zelenski obratio se javnosti iz Kijeva i tom prilikom poslao poruku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve