Svet
25.02.2022. 13:39
R.E./Index.hr

"Sprečimo umiranje"

Zelenski Putinu: Započnimo pregovore

Zelenski i Putin
Izvor: tanjug/Russia/Ukraine Press Offices

Ukrajinski predsednik Voldomir Zelenski obratio se javnosti iz Kijeva i tom prilikom poslao poruku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

+

"Želim preneti poruku ruskom predsedniku, borbe se odvijaju širom zemlje, započnimo pregovore i sprečimo umiranje ljudi", rekao je Zelenski.
 

On je, takođe, optužio evropske zvaničnike da nisu preduzeli sve što su trebalo kako bi usporili rusko napredovanje.

"Poput Drugog svetskog rata, rekli ste 'nikad više', ali evo ga opet i ne činite dovoljno da odgovorite", istakao je Zelenski.
 

Zelenski dodaje da još nije kasno da se zaustavi ruska agresija, pod uslovom da evropski zvaničnici deluju brzo, te je pozvao građane širom Evropske unije da izađu na proteste i prisile svoje vlade na odlučnije delovanje.

"Siguran sam da ovo vidite - svi vi, cela Evropa. Ali ne vidimo baš šta mislite da učinite u vezi s tim, kako ćete se braniti kada tako sporo priskačete u pomoć Ukrajini", rekao je, prenosi Index. hr.

"Želim poručiti našim trupama, držite položaje, vi ste sve što imamo", rekao je predsednik Ukrajine.
 
 

"Ako ste u Evropi prošli vojnu obuku i ne želite da gledate u neodlučnost svojih političara, možete se preseliti u našu zemlju i zajedno s nama braniti Evropu tamo gde je to preko potrebno", rekao je.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ukrajina spremna da pregovara
Ukrajina

Rat u Ukrajini

25.02.2022. 10:53

Ukrajina spremna da pregovara

"Ko je spreman da se bori sa nama? Ne vidim nikoga. Ko je spreman da Ukrajini da garanciju za članstvo u NATO? Svi ​​se plaše", rekao je Zelenski.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve