Svet
08.07.2022. 06:45
Beta

Rat u Ukrajini

Putin: "Još nismo počeli ozbiljne stvari"

1
Izvor: Beta / Pool Sputnik Kremlin / Alexei Nikolsky

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da Zapad želi da porazi Rusiju na "bojnom polju" u Ukrajini i poručio "Neka probaju", ukazujući takođe da Moskva "još nije počela ozbiljne stvari".

"Danas čujemo da hoće da nas pobede na bojnom polju. Šta reći. Nek probaju", rekao je Putin na sastanku sa šefovima parlamentarnih grupa donjeg doma Parlamenta, koji je prenosila televizija.

"Više puta smo čuli da Zapad želi da se bori sa nama do poslednjeg Ukrajinca. To je tragedija za ukrajinski narod. Ali, izgleda da sve ide u tom pravcu", rekao je Putin.

On je ovo govorio u vreme kada su SAD i evropske zemlje poslednjih nedelja ubrzale isporuku oružja za ukrajinsku vojsku, koja pokušava da zaustavi napredovanje ruskih snaga na istoku Ukrajine.

"Svi treba da znaju da još nismo počeli ozbiljne stvari" u Ukrajini, rekao je Putin u govoru, jednom od najoštrijih do sada, prenosi Frans pres.

On ipak nije najavio proširenje vojne operacije ni druge konkretne inicijative.

"Istovremeno ne odbijamo mirovne pregovore. Ali, oni koji ih odbijaju treba da znaju da što ih duže budu odbijali to će im biti teže da pregovaraju sa nama", rekao je ruski predsednik.

Putin je osudio zapadni "totalitarni liberalizam" i ocenio da ofanziva u Ukrajini označava početak tranzicije jednog sveta obeleženog "egocentričnom američkom globalizacijom ka jednom zaista multipolarnom svetu".

"U većini zemalja ljudi ne žele takav život ni takvu budućnost. Umorni su od klečanja i ponižavanja pred onima koji se smatraju izuzetnim", rekao je ruski predsednik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Berni Eklston: "Primio bih metak za Putina"
berni eklston, 30. 6. 2022.

Formula 1

30.06.2022. 20:35

Berni Eklston: "Primio bih metak za Putina"

Rukovodstvo Formule 1 saopštilo je da su izjave bivšeg prvog čoveka tog takmičenja Bernija Eklstona o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i rasizmu "u potpunoj suprotnosti sa modernim vrednostima".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
23°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve