PUTIN: Pandemija Covid-19 će se odužiti, neophodne nove mere

PUTIN: Pandemija Covid-19 će se odužiti, neophodne nove mere

EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT


Predsednik Rusije Vladimir Putin predviđa da će se pandemija korona virusa odužiti, što znači da su neophodne nove mere za borbu protiv širenja virusa.

“Epidemija će se odužiti, njeni nekontrolisani klasteri će ostati, ne postoje granice”, rekao je Putin na godišnjem Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu koji se održava u formi video konferencije, preneo je TAS S.

On je istakao da granice za infekcije i pandemije ne postoje, zbog čega bi trebalo da učimo iz trenutne situacije i predlažemo mere usmerene na povećanje efikasnosti sistema koji prate pojavu takvih bolesti u svetu.

Povezane vesti – MERKEL: Vakcina je izlaz iz pandemije, ali ne brzo koliko želimo

Socioekonomske poteškoće, uzrokovane pandemijom i strukturnim promenama, izmedu ostalog, razdvajaju društvo koje stvara napetost i netrpeljivost, izjavio je predsednik Rusije.

EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Povezane vesti – ERDOGAN: Deset miliona kineske vakcine stiže do vikenda

Prema njegovom mišljenju, posebnu pažnju treba obratiti tim pitanjima jer je nada da bi oni mogli da se vrate na staro opasna iluzija.

“Porast ekonomskih problema i nejednakost razdvajaju društvo generišući i socijalnu, rasnu i etničku netrpeljivost”, istakao je Putin i dodao da se to događa i u zemljama sa naizgled dobro uspostavljenim građanskim i demokratskim institucijama.

Predsednik Rusije pozvao je i na dijalog između Rusije i Evropske unije i pozitivniju agendu koja bi pokušala da poboljša zategnute odnose za koje je rekao da su podstakli pad trgovine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar