Svet
22.10.2021. 00:16
R.E.

Moskva

Putin posle razgovora sa talibanima: Bajden je bio u pravu

Putin, 22. 10. 2021.
Izvor: Pool Sputnik Kremlin / Maksim Blinov

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je predsednik SAD Džozef Bajden bio u pravu što je povukao američke trupe iz Avganistana.

"Rusija ide ka brisanju talibana sa svoje liste ekstremističkih organizacija", izjavio je Putin, dan nakon razgovora na visokom nivou između Moskve i novih vlasti u Avganistanu, prenosi Rojters.

Moskva, uz još nekoliko sila, podržava ideju donatorske konferencije Ujedinjenih nacija koja bi pomogla Avganistanu da spreči ekonomski kolaps i humanitarnu katastrofu.

Rusija je 2003. označila talibane kao "terorističku organizaciju“, ali ih je nekoliko puta ugostila na razgovorima u Moskvi pre nego što su u avgustu preuzeli vlast u Avganistanu, navodi Rojters.

Ranije ove nedelje, Rusija je pozvala na mobilizaciju međunarodne pomoći za podršku Avganistanu, nakon što je Moskva bila domaćin talibanima na konsultacijama u kojima su učestvovali predstavnici novih vlasti u Kabulu i 10 susednih država.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Talibani uspostavili bataljon bombaša samoubica
Talibani, 3. 10. 2021.

Avganistan

03.10.2021. 16:05

Talibani uspostavili bataljon bombaša samoubica

Talibani su uspostavili specijalni bataljon bombaša samoubica na severu zemlje kako bi zaštitili granice sa Kinom i Tadžikistanom, rekao je zamenik guvernera provincije Badakšan Mula Nisar Ahmad Ahmadi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve