Svet
04.10.2021. 11:48
Tanjug

Nema preživelih

Talibani: Baza ISIS-a je potpuno uništena

talibani
Izvor: EPA / STRINGER

Talibanske vladine snage uništile su jednu ćeliju Islamske države na severu Kabula, izjavio je portparol talibana, nakon što je u eksploziji ispred džamije u Kabulu poginuo i ranjen veći broj civila.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je izjavio da je specijalna talibanska jedinica izvela operaciju protiv elemenata ISIS-a u 17. okrugu Kabula, na severu grada kasno u nedelju, prenosi agencija Rojters.

"Baza ISIS-a potpuno je uništena i svi pripadnici ISIS-a su unutra ubijeni kao rezultat ovog odlučnog i uspešnog napada", napisao je portparol na Tviteru.

Ranije su lokalni mediji izvestili o teškim sukobima na tom području, a kontaktirani stanovnici potvrdili su da su čuli eksplozije i pucnjavu tokom noći.

Talibani, koji se takođe bore protiv preostalih snaga lojalnih Ahmadu Masudu, opozicionom lideru iz regije Pandžšir, severno od Kabula, tvrde da imaju gotovo potpunu kontrolu nad zemljom.

Ali jučerašnje nasilja i niz manjih incidenata tokom poslednjih nekoliko dana su pokazali da pretnje po bezbednost nisu nestale.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Talibani uspostavili bataljon bombaša samoubica
Talibani, 3. 10. 2021.

Avganistan

03.10.2021. 16:05

Talibani uspostavili bataljon bombaša samoubica

Talibani su uspostavili specijalni bataljon bombaša samoubica na severu zemlje kako bi zaštitili granice sa Kinom i Tadžikistanom, rekao je zamenik guvernera provincije Badakšan Mula Nisar Ahmad Ahmadi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-3°C
22.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve