Svet
25.03.2023. 23:58
Beta-AFP

Rat u Ukrajini

Putin preti...

Vladimir Putin
Izvor: Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin zapretio je da će upotrebiti granate sa osiromašenim uranijumom u Ukrajini ako ih Kijev dobije od Zapada, kao što je nedavno pomenuo britanski zvaničnik.

"Rusija, naravno, ima čime da odgovara. Imamo, bez preterivanja, nekoliko stotina hiljada takvih granata. Trenutno ih ne koristimo", rekao je Putin u intervjuu ruskoj televiziji.

Putin je dodao da će Moskva rasporediti "taktičko" nuklearno oružje na teritoriji svog saveznika Belorusije, zemlje koja se nalazi na vratima Evropske unije.

"To nije ništa neubičajeno. SAD to rade decenijama. Imaju dugu istoriju razmeštanja svog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriji svojih saveznika", rekao je Putin i dodao da se dogovorio sa Belorusijom da isto učini.

Predsednik Rusije rekao je da od 3. aprila počinje obuka osoblja, a do 1. jula biće završena izgradnja specijalnog skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije.

Prema njegovim rečima, ta odluka je motivisana željom Londona da pošalje municiju sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu, kao što je nedavno pomenuo britanski zvaničnik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ukrajinska vojska tvrdi - situaciju kod Bahmuta je stabilizovana
ukrajina, rat

Rat u Ukrajini

25.03.2023. 12:53

Ukrajinska vojska tvrdi - situaciju kod Bahmuta je stabilizovana

Načelnik generalštaba ukrajinske vojske izjavio je da su njegove trupe uspele da "stabilizuju" situaciju oko Bahmuta, višemesečnog epicentra borbi protiv ruskih snaga na istoku Ukrajine. 
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve