Svet
13.05.2022. 17:15
Beta-AP

Sankcije Rusiji

Putin: "Za glad u Rusiji će biti kriv Zapad"

Putin
Izvor: Shutterstock

Krivicu za globalne posledice sankcija Rusiji, uključujući moguće nestašice hrane i glad u nekim državama, snose zapadne zemlje koje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, prenosi TASS.

On je rekao da se brojne države već suočavaju s pretnjama glađu i da, ako se sankcije Rusiji nastave, EU može naići i na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

"Krivica za ovo je u potpunosti i u potpunosti na elitama zapadnih zemalja koje su zarad očuvanja svoje globalne dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta", naveo je ruski lider.
 

Rusija se samouvereno nosi sa spoljnim izazovima, kako je ocenio Putin, "zahvaljujući  odgovornoj makroekonomskoj politici poslednjih godina i sistemskim rešenjima za jačanje ekonomskog suvereniteta i tehnološke i prehrambene bezbednosti".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zelenski: "Hvala Americi"
Ukrajina

Rat u Ukrajini

12.05.2022. 08:42

Zelenski: "Hvala Americi"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je SAD na novom paketu pomoći od 40 milijardi dolara (37,9 milijardi evra) rekavši u svom video obraćanju da će "sredstva biti iskorišćena brzo i bez ikakve birokratije za jačanje odbrane Ukrajine" i da će joj omogućiti da dobije više naoružanja i opreme.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve