“RADIMO NA TOME” Tramp: Proglasiću meksičke narko kartele terorističkim

“RADIMO NA TOME” Tramp: Proglasiću meksičke narko kartele terorističkim

AP Photo/Alex Brandon


Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će proglasiti meksičke kartele za terorističke grupe zbog njihove uloge u trgovini narkoticima i ljudima, na šta je Meksiko brzo odgovorio zahtevom za razgovore.

“Na tome radim poslednjih 90 dana. To nije tako jednostavno, postoji proces i mi smo dobrano u tome”, rekao je Tramp u utorak, prenosi Rojters.

Ubrzo nakon toga, meksičko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je saopštenje u kome je navelo da će brzo potražiti sastanak na visokom nivou sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta, kako bi se pozabavili zakonskom regulativom, kao i protokom oružja i novca za organizovani kriminal.

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

“Ministar spoljnih poslova uspostaviće kontakt sa svojim kolegom Majklom Pompeom radi razgovora o ovom veoma važnom pitanju za bilateralni dnevni red”, saopštilo je ministarstvo.

Povezane vesti – Bilo jednom u Americi

Jednom kada je određena grupa proglašena terorističkom organizacijom, prema američkom zakonu nezakonito je da joj ljudi u Sjedinjenim Državama svesno nude podršku i njeni članovi ne mogu ući u zemlju i mogu biti deportovani.

Finansijske institucije koje postanu svesne da imaju sredstva povezana sa grupom moraju da blokiraju novac i upozore ministarstvo finansija SAD.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar