Svet
26.06.2019. 12:35
ekspres

EDI RAMA TUŽI NOVINARA "BILD-A" Tide: Optužuje me za objavljenu istinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Albanski premijer Edi Rama podneo je tužbu protiv nemačkog novinara Pitera Tidea, nakon objavljivanja snimaka prisluškivanh razgovora koji su otkrili da je aktuelni albanski premijer pretnjama i prevarom došao na vlast.

Nakon Ramine objave na tviteru reagovao je Tide.

"Za šta me optužuje? Optužuje me za objavljenu istinu?", napisao je Tide.

Reagovao je i savetnik nemačke kancelarke Martin Henc, koji je najavio da će Edi Rama uskoro biti optužen pred međunarodnim sudom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Piter Tide, novinar Bild-a

"Piter, ovo su poslednji potresi jedne autokratije. Gospodine Rama uskoro će se naći pred međunarodnim sudovima kao optuženi", napisao je Henc na tviteru.

Povezane vesti – Nemački Bild pisao o sprezi albanskih vlasti i mafije

Prvi natpis u nemačkom listu "Bild" je bio naslovljen "Kako mafija manipuliše sa izborima u Albaniji", koji je bio objavljen početkom juna, kada su bili javno objavljeni i prisluškivani razgovori napravljeni od strane albanskih istražnih organa, na kojima se čuje kako su mafijaški klanovi kupovali glasovi za stranku Edija Rame.

Kod svih šest razgovora čuje se mafijaš Astrit Avdulaj koji razgovara sa gradonačelnikom primorskog grada Drača i direktorom "Vodovoda" kako bi se obezbedili glasovi uz pretnju i kupovinu. Kasnije, 16. juna objavljeno je 16 novih razgovora o izborima u gradu Peškopeja, na kojima se čuje i glas Edija Rame.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve